2020-07-06 15:00:59• hírek • Bede Emőke

Balesetekben és bírságokban sem volt hiány a hétvégén

Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum
Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum

A július 3. és 5. közötti hétvégén a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség közlekedési osztályának egyenruhásai több mint 320 helyszíni bírságot szabtak ki a szabálytalankodó sofőrökre, 24 személynek ezen felül pedig a vezetői engedélyét is felfüggesztették egy időre.

Tizennégy, 20 és 61 év közötti autóvezető azért vált ideiglenesen gyalogossá, mert a korlátozást túllépve, 101 és 168 km/h közötti sebességgel haladtak, négyen szabálytalanul előztek, további négyen alkoholfogyasztás után ültek kormány mögé, az utolsó két delikvens pedig olyan szabálysértést követett el, mely ezen kategóriák egyikébe sem sorolható be.


Ittasan a volán mögött

Július 3-án az avasfelsőfalui rendőrök egy Avasújváros területén tartott ellenőrzés során kiszűrtek egy 52 éves ráksai férfit, aki annak ellenére kormányhoz ült, hogy korábban alkoholt fogyasztott, leheletében ugyanis 0,75 mg/l-es értéket mutatott ki a készülék. Hasonlóan járt egy sárközújlaki férfi is, aki 0,90 mg/l légalkoholszintet fújt a rendőrségi ellenőrzés során.


Ugyanezen a napon, nem sokkal 24 óra előtt egy anyagi károkkal járó közlekedési balesethez riasztották a szatmári rendőröket. A helyszíni vizsgálat során megállapítást nyert, hogy egy 26 éves fiatalember a Nyíl (Maramures) utcáról kanyarodott ki a Wesselényire (Wolfenbüttel), ám nem tartotta be az Elsőbbségadás kötelező! tábla jelzését, így összeütközött egy másik autóval, melyet egy 27 éves, ugyancsak szatmári férfi vezetett. Míg a vétlen autós leheletében nem mutatott ki alkoholt a szonda, addig a szabálytalanul közlekedő sofőrében nem kevesebb mint 1,30 mg/l-t mért a készülék. Mi több, az is kiderült, hogy a fiatalember autóvezetői engedéllyel sem rendelkezik.


Balesetek a megyében

Július 5-én, 13 óra 30 perc környékén közlekedési baleset történt Tasnádcsány területén is. A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy egy 47 éves, Bihar megyéből érkező motoros túl nagy sebességgel akart bevenni egy éles kanyart, ezért elvesztette irányítását az általa vezetett kétkerekű felett, áttért a szemközti sávba, majd összeütközött egy személyautóval, melyet egy 67 éves tasnádi férfi vezetett. A baleset következtében a motoros könnyebb sérüléseket szenvedett, és hasonlóképp járt az autó 67 éves női utasa is.


Ugyanezen a napon Erdődön is közlekedési baleset történt. Egy 48 éves helybeli nő haladási sebességét ugyanis nem igazította az útviszonyokhoz, melynek következtében kicsúszott és a menetirány szerinti bal oldalon árokba borult. A balesetben az autót vezető nő és 50 éves utasa is könnyebb sérüléseket szerzett.


A rendőrség mindkét baleset kapcsán gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indított büntetőjogi eljárást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: